dimarts, 23 d’agost del 2022

LLETRES I VINS A LES BIBLIOTEQUES MUNICIPALS

 Com cada any, al mes de setembre, a les Biblioteques Joan Miró i Miramar, organitzem tot un seguit d'activitats dins de la programació de LLETRES I VINS.

 
El canvi climàtic és una realitat que cada vegada es fa més patent. Els éssers vius s'hauran d'adaptar a aquests canvis. Els ceps no en són una excepció.  
Miquel Figini, ens explicarà com afecten aquests canvis a cada varietat de raïm i quines són les millors opcions per a cada zona vitivinícola.
 
A l'acabar hi haurà un tast de vins gentilesa de DO Tarragona.
 Al dissabte dia 17, farem una sortida a Montferri, per a visitar el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat i l'Església de Sant Bartomeu. Tot seguit farem una visita a la bodega Caves i Vins Ambrós on farem un tast de vins i caves, com no podia ser d'altra manera. 
 
El preu de la sortida és de 16 € per persona i inclou el viatge amb autocar, i les visites guiades dels Santuaris i les. 
Hi haurà temps per apuntar-se fins al dimecres 14 de setembre.Al dia 22 de setembre, a la Biblioteca Miramar, hi haurà una xerrada sobre com recuperar les varietats de vinya ancestrals. La xerrada anirà a càrrec de Miquel Figini que ens parlarà de les característiques d'aquestes varietats, les causes que les van fer passar a un segon terme i com fer per a tornar-les a recuperar.

A l'acabar, hi haurà un tast de vins gentilesa de DO Tarragona.

                
I per acabar, no podia faltar la pinzellada infantil. De la mà de les famoses faules d'Isop, ens endinsarem al món dels raïms. Després, aprofitarem els taps de les ampolles del vi, per a construir els personatges de les faules i així poder-les explicar  una vegada i un altra.

 Esperem que la programació que us hem preparat us agradi i la gaudiu!