dimarts, 3 de maig del 2022

MAIG, A LES BIBLIOTEQUES

 Comencem el mes de maig amb l'exposició dedicada a Teresa Juvé, pedagoga i escriptora catalana.



Aquesta exposició de petit format a través de la qual es donarà a conèixer la vida i l’obra de Teresa Juvé. Una proposta ideada per Toni Terrades, comissari de l'Any Teresa Juvé, dissenyada per Vellut i produïda per la Institució de les lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de catalunya. 

L'exposició està organitzada a partir dels apartats següents: “De Madrid a Barcelona”, “Exili i resistència”, “Amor, pedagogia i compromís polític”, “Literatura i humanisme" i "Llegat vital”.

Els ulls savis de Teresa Juvé han vist desfilar davant seu un segle d'història viva d'Europa: la dictadura de Primo de  Rivera durant la seva infantesa a Madrid, la Guerra Civil a Barcelona, l'exili a Tolosa, a París, a Montgeron, el retorn a  casa el 1970. Les circumstàncies vitals que ha travessat Teresa Juvé l'han convertit en una humanista en el sentit més ple del terme: algú que ha fet del respecte humà el valor suprem pel qual cal lluitar abnegadament en els contextos més adversos.


 Al dijous 5 de maig, Joan Escalé, de la mà del CEM ens presentarà el seu llibre FORADADES, FINESTRES, PONTS NATURALS. Sens dubte un curiós passaig per l'arquitectura natural del nostre paisatge.


 Al divendres, tindrem la sessió del Club de Lectura de la Biblioteca Miramar, amb un interessant llibre sobre el bandolerisme a Sardenya.


 Al 13 de maig tindrà lloc la xerrada sobre l'obra gràfica de Joan Miró, a càrrec de l'artista local Lluís Font. L'endemà es farà el taller per tal de posar en pràctica els coneixements adquirits i practicar la tècnica del gravat amb punta seca. Les places del taller són limitades, i cal fer una inscripció prèvia.

 

Dijous 19 de maig, tindrà lloc la presentació del llibre "El plet per les Planes" de la mà del CEM i a càrrec de l'autor local Josep M. Savall Solé. 

Aquesta nova publicació, dins la col.lecció Quaderns de la Pixarota de l'editorial Ganzell, passa a ampliar el treball de recerca i ampliació de la nostra història. Un imprescindible dins als nostres prestatges de col.lecció local.