dimarts, 5 de maig del 2020

LA NOIA DE LA RESISTÈNCIA


Aquest és el nou llibre de l'escriptor Xulio Ricardo Trigo, l'escriptor que vam tenir la passada tardor al Club de Lectura de la Biblioteca Miramar i que ens va fascinar amb la seva proximitat i el seu tarannà. 

Aquesta vegada l'autor ens porta i ens transporta per un pont que uneix dos periodes de temps convulsos, cadascun d'ells a la seva manera. La  sinopsi del llibre ens obre la porta a aquestes dues èpoques enllaçant molt més coses que el temps...
 
Als anys noranta, la Meritxell és una escriptora d’èxit. Tot just acaba de saber que està molt malalta. Ha escrit innombrables històries, però mai ha aconseguit treure l’entrellat de la que realment li importa, la dels seus propis orígens. Sap que la mare era parisenca i que el pare va ser un combatent de la Guerra Civil, però no el va arribar a conèixer.

Als anys quaranta, al París ocupat pels nazis, l’Anne-Marie viu al barri de Le Marais. A la petita pensió que regenten els seus pares hi arriba l’Armand; sembla que s’amaga dels invasors alemanys perquè fuig d’un camp de treball. En un París en lluita soterrada, la jove Anne-Marie coneixerà la força del primer amor i què vol dir tenir conviccions.

Una novel·la plena de tendresa que enllaça dues èpoques i ens mostra com d’importants són les arrels personals. Uns personatges que encarnen la força dels ideals i retraten persones anònimes que vencien la por per lluitar contra el monstre del feixisme.

Per saber més coses, podeu llegir l'entrevista en el següent enllaç: