dimecres, 28 de setembre del 2016

EXPOSICIÓ DEDICADA A MARIA TERESA VERNET REAL
Maria Teresa Vernet i Real va ser una escriptora singular, la primera dona a guanyar el Premi Joan Creixells de novel·la l’any 1934 amb l’obra Les algues roges, que per primer cop visibilitzava la sexualitat femenina en una obra literària.

Aquesta exposició vol retre homenatge a una personalitat literària de referència tant per la modernitat dels temes com per l’estil de les seves obres.

 Vernet va destacar també per la defensa del paper que havia de jugar la dona en la normalització de la literatura catalana. Un cop esclatada la Guerra Civil, la seva figura es va anar dissolent com va passar amb les autores i els autors compromesos amb la catalanitat. 

 A partir de 1939 no va voler reeditar les seves obres i es va dedicar a la traducció de llibres i a col·laborar en diverses publicacions.

El compromís social, catalanista i de gènere la va a dur a participar activament del Club Femení i d’Esports de Barcelona –el primer club esportiu de l’Estat espanyol únicament femení–i a l’Associació d’Escriptors Catalans. 

L'exposició es podrà veure a la

Biblioteca de Mont-roig

del 28 de setembre al 27 d'octubre.

Per a més informació sobre l'autora podeu clicar aquí baix: