dijous, 30 de desembre del 2021

RECOMANACIONS DE LLIBRES PEL 2022

Una de les feines més compromeses quan estàs darrere del mostrador d'una biblioteca és fer recomanacions de lectures. 

Cada persona és un món i cada món té els seus propis resorts que li fan bellugar l'ànima. La lectura et transporta, t'ensenya, et distreu, t'estimula, t'obre mons, et fa plantejar coses, et fa sentir,  et commou... però, no a totes les persones ens agraden les mateixes coses, i aquí, just aquí, és on cal saber què cal recomanar, a qui fer-ho, i si és el millor moment. I us preguntareu, la lectura té moments?

I tant! Tot té moments! Us imagineu que després d'una nit de farra, us lleveu al matí i per esmorzar trobeu una clotxa d'escalivada amb una arengada dins tot banyat amb un raig d'oli d'oliva perfumat de farigola? I direu ecsssss!!!

Doncs això, aquesta clotxa meravellosa, serà bona després d'una bona caminada, quan hem fet gana, quan tenim el cos cansat i quan és l'hora de dinar.

Amb els llibres passa igual. Cada persona té el seu gust, el seu moment, el seu bagatge lector i les seves circumstàncies personals. Tenir el privilegi de conèixer als nostres usuaris i usuàries, ens permet, molt sovint, saber què els pot agradar. De vegades, fins i tot, quan arriben els llibres nous pensem, aquest li encantarà a tal o aquest farà feliç a qual.

Per això, les nostres recomanacions per enguany són:

- Llegiu els llibres que us facin goig.

- Sigueu atrevits i atrevides i descobriu gèneres diferents, autors diferents, temàtiques diferents.

- I si no us agraden, els canvieu per uns altre! Perquè a les biblioteques públiques podreu llegir de tot i sense pagar res.

- Llegiu en paper o en digital, perquè llegir és llegir, i el format només és quelcom opcional.

- Llegiu molt o llegiu poc, però llegiu. Perquè llegir ens manté el cervell actiu i l'ànima plena.

Des de la Biblioteca Joan Miró i la Biblioteca Miramar, us desitgem que l'any 2022 sigui un any ple de lectures, de salut, d'amor i de pau.

 

FELIÇ ANY NOU!