dilluns, 4 de febrer del 2019

PROGRAMACIÓ PEL MES DE FEBRER


Amb un edifici poètic conegut i reconegut –tant de creació pròpia com de recreació amb la traducció de poetes de llengua anglesa-, Montserrat Abelló i Soler (Tarragona, 1918 – Barcelona, 2014) és una de les veus indispensables en el panorama poètic català contemporani.
Compromesa amb la seva paraula de dona i de dona compromesa, la divisa amb què solia començar tots els recitals destil·la l’esperit del seu tarannà personal i literari
Autora d’una dotzena de llibres, d’una trentena de títols traduïts i d’autotraduccions, Montserrat Abelló va viure la República, la Guerra i l’exili –com “unes vacances massa llargues” d’una vintena d’anys a Xile- i el retorn a Catalunya, l’any 1960, desitjosa de veure el seu país amb l’assoliment dels màxims drets socials, culturals i polítics. D’aquí arrenca, en primer lloc, la reivindicació feminista i, simultàniament, el seu catalanisme més ferm i cívic.
Els reconeixements a partir d’haver complert 80 anys van anar succeint-se amb les màximes distincions literàries del país. 

 Tot això i molt més a la conferència que ens oferirà la nostra estimada Joaquima Nolla. No us ho podeu perdre!


Al dia 22 de febrer, farem la Troba del Club de Lectura de la Biblioteca Miramar amb el llibre de Silvestre Vilaplana Els ossos soterrats. Una novel.la que ens parla d'allò que molts voldrien callar o amagar perquè ningú sabés...

 
I per acabar de rematar la jugada, el dijous 28, tindrem a la Mar Grifoll, Tècnica en gestió del medi natural, que ens parlarà de les propietats de les plantes del nostre entorn. No cal dir que la xerrada promet ser de força interès, ja que tenim tresors a la mà i no sempre els sabem apreciar.

Si voleu consultar les activitats pels més petits, ho podeu fer al blog de PETITS GRANS USUARIS, que trobareu aquí mateix, a la dreta.