dijous, 11 de febrer del 2016

MAS MIRÓ, UN ORATORI PER A LES POBLES

El proper divendres dia 19 de febrer a les 7 de la tarda, l'escriptora Fina Anglès i Soronellas serà l'encarregada de presentar el llibre Mas Miró, un oratori per a les Pobles de l'autora Elena Juncosa Vecchierini, editat per Ganzell dins de la col.lecció d'història local mont-rogenca Quaderns de la Pixerota amb pròleg del canonge-arxiver de la catedral de Tarragona Manuel M. Fuentes i Gasó

El llibre d'Elena Juncosa ens descobreix la capella del Mas Miró, que enguany fa cent anys, realitzant una acurada transcripció de documentació antiga i contextualitzant la capella, l'interior de la qual fou destruït l'any 1936. Aquest detall, constitueix una peça més per tal de copsar la importància que, a nivell històric i cultural, té el Mas Miró, conegut arreu del món gràcies a l'encara avui present petjada del pintor Joan Miró.
Elena Juncosa, nascuda a Mallorca actualment viu a Reus. Amb una àmplia experiència i formació, la seva tasca professional i investigadora es centra en el camp dels museus i el patrimoni cultural. Va coordinar el Centenari Miró Mont-roig 1911-2011 i ha guanyat el premi Pilar Juncosa d'investigació amb un projecte centrat en el Mas Miró.

Fina Anglès, nascuda a L'Aleixar, és catedràtica a secundària i professora a la URV. Com a escriptora té una dilatada obra que l'ha portat a conrear diversos gèneres. És autora de llibres infantils i juvenils, d'assaig, crítica literària i història local. Destaquen els seus treballs sobre literatura i paisatge.

Amb aquest nou lliurament els Quaderns de la Pixerota, editats per Ganzell, es consoliden amb veu pròpia com a col.lecció de referència per a obres de temàtica local mont-rogenca. Fins ara en aquesta col.lecció, que està oberta a nous autors, s'hi han publicat monogràfics sobre l'Horta de Mont-roig als segles XVII i XVIII, un crim ocorregut al carrer de la Coma el 1666 i un acurat estudi sobre l'època del 1714 a Mont-roig.


Durant la presentació es servirà una copa de vi negre Englora 2011
dels Cellers Baronia de Montsant