dijous, 7 de març del 2013

8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORAAquest any, hem preparat dues activitats adreçades a la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Per un costat, dijous dia 7 a les 7 de la tarda, la Conchi Hernàndez, ens farà una xerrada sobre l'energia dels arbres i com aprofitar aquesta energia per sanar-nos. Tractarà sobretot de les propietats dels arbres que tenim a l'abast, com poden ser: garrofers, oliveres, pins i alzines.

Esperem que els seus coneixaments ens ajudin a reforçar-nos per poder encarar amb alegria i il.lusió totes aquelles coses que ens amoïnen i ser capaços de mirar la vida amb energies renovades.Divendres dia 8 a les 7 del vespre, Anton Ramon Martí Cabré, arxiver de l'Arxiu Municipal de Vilaseca, ens parlarà d'Elena Maseras.

Elena Maseras va néixer a Vila-seca el dia 25 de maig de 1853. El seu pare Miquel Maseras Gasó era fill de Mont-roig.

Maria Elena fou la primera dona autoritzada a cursar els estudis de batxillerat. Per poder iniciar els estudis superiors a la universitat li va caldre elevar una súplica per escrit al rei Amadeu, aprofitant la seva estança a Barcelona l'any 1871. El rei li va concedir i signà més tard una reial ordre, en la qual era disposat que la jove Maseras fos admesa a la universitat, on cursà estudis de medicina..

Així va esdevenir primera metgessa catalana dels temps moderns al 1878.