diumenge, 3 de maig del 2009

ALUMNES DEL NOSTRE MUNICIPI VISITEN LA BIBLIOTECA






Aquest mes d´abril, mes de llibres, hem rebut la visita d´alumnes de l´IES Antoni Ballester i del Ceip Mare de Déu de la Roca a la Biblioteca. L´objectiu d´aquestes visites es mostrar el fons i el funcionament de l´equipament i les possibilitats que hi poden trobar. Primer els hi fem una visita guiada pels diferents racons, els hi expliquem on poden trobar cada cosa i com accedir-hi i finalment fem alguna activitat. Aquest any, als de segón d´ESO els vam oferir les 10 regles de la bona sort, basades en el conte "La Bona Sort" de l´Àlex Rovira, un conte per adults on de la mà del Mag Merlí i els seus cavallers podem veure que la sort ens la construim nosaltres mateixos, amb el nostre treball i el nostre esforç.







El dia 30, van ser els alumnes de 5é de primaria. Durant les jornades culturals havien treballat el còmic a l´escola i tots estavem d´allò més preparats. Aquesta vegada vam explicar una història "Qui ajuda a casa?" on segurament molts d´ells es deurien de sentir identíficats, perquè això d´ajudar a casa és quelcom que no agrada massa a ningú. Aquí està precisament, la màgia dels contes que no només serveixen per entretenir, sinó també per a meditar i ensenyar quelcom que necessitem aprendre. Aquesta vegada ho vam acompanyar d´una activitat de papiroflèxia, l´art de manipular paper, i vam construir un cor amb paper de còmic, com no?, un cor que bategava de veritat!




Així és com va quedar la cosa. Un cor per la lectura, un cor per les paraules, un cor per les imatges, un cor per les persones que estimem, un cor per l´esperança...