dimarts, 31 de març del 2020

2 D'ABRIL, DIA MUNDIAL DEL LLIBRE INFANTIL




Com cada any, el 2 d’abril, es commemora el naixement de Hans Christian Andersen. Enguany Eslovènia ha estat el país membre de l’IBBY (International Board on Books for Young peopel) encarregat de fer el cartell i el missatge que s’adreçarà a tots els infants del món. L’autor de l’escrit és Peter Svetina i l’il·lustrador és Damijan Stepancic.





Des de les Biblioteques Municipal us proposem fer una Marató de Microrelats infantils per celebrar aquesta diada tan especial.

Com ho farem?

1.-Escollirem una paraula de cada grup


LLOC               PERSONATGE             OBJECTE            ACCIÓ

CABANA            GRANOTA                  MARTELL           CUINAR
VAIXELL            SOLDAT                     CISTELL            COSIR
BOSC                YOUTUBER                 SABATA             ESCLAFAR
SOTERRANI        REINA                       PATINET            SALTAR
COET                 NAN                          LLAPIS              RIURE

2.-Escriurem una historia. Atenció! com que és un microrelat, no pot tenir més de 10 línies, utilitzeu la tipografia Verdana, 16.

3.-Ens l’enviareu al correu de la biblioteca:
  biblioteca@mont-roig.cat

Esperem els vostres #MicroRelats 

______________________________________

I van arribant...

EL POBLE ABANDONAT.

Hi havia una vegada… Un poble irlandès i hi havien moltes cases abandonades. Un dia que els víkings van envair Irlanda, van enviar uns soldats perquè vigilessin per aquell poble, quan van arribar van entrar en un soterrani. Primer només va entrar un soldat, per veure si hi havia perill, aquell soldat va veure un martell, que portava un munt d’anys allà. I només agafar-lo com que pesava moltíssim, li va caure i va saltar. Per sort no li va esclafar el peu. I els dos soldats van marxar perquè van tenir por de fer-se mal. I el poble va seguir abandonat.

 Nei F.E.




La platja.

Què farien un cistell, un soldat, una cabana i una reina en una platja?.
Doncs que el soldat ajudaria a la reina a tornar a casa seva, desprès de ser l’única supervivent del naufragi del vaixell on viatjava. Es refugiarien a la cabana que el soldat hi va construir, per amagar-se de la guerra de la qual s’havia escapat. Van marxar, agafant el cistell ple de menjar que un pescador es va deixar a la platja.I que se’n va fer de la reina i el soldat?... Van viure junts per sempre?...

Martina.