divendres, 18 de maig del 2018

MÀRIUS SERRA, AL CLUB DE LECTURA




El dia 7 de maig, la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig del Camp, vam tenir el privilegi d’acollir l’escriptor Màrius Serra

Havíem estat llegint el llibre Plans de futur al Club de Lectura i les expectatives eren bones.


Des del minut 0 l'autor es posar l’abundant públic a la butxaca. Vam fer un maxi-club on va aconseguir implicar-hi a tothom. A la gent que havia llegit el llibre i a la gent que no l’havia llegit, però que es va quedar amb les ganes de fer-ho.


Com a bon amant dels enigmes, ens en va plantejar 3. Evidentment, els tres estaven relacionats amb la lectura del llibre. Es tractava d’endevinar, si tres dels fets que es descriuen a la novel.la eren reals, o bé, “fruit de la ment imaginativa de l’escriptor” com va dir ell mateix.


Vam estar gairebé dues hores, però van passar tan ràpid que ningú se’n va adonar. 


També li vam demanar que ens fes una pinzellada de la seva darrera novel.la, La novel.la de Sant Jordi, cosa que va fer de molt bon  grat i que va despertar la curiositat per la seva lectura. 


Va dedicar tots els llibres que els assistents portaven de casa, es va fer fotos amb tothom, es va interessar per la dialèctica del poble i fins i tot, ens va concedir dues entrevistes. Una, per una publicació local, Lo Collet de Colldejou i l’altra per TV Reus.


Vaja, que si li haguéssim de posar nota, li donaríem... un 11!

Algunes i alguns dels participants als clubs de lectura de Mont-roig i Miami