Mostra aspectes clau sobre la societat catalana: classes socials, el paper de l’educació, la pobresa, el món del treball, el treball domèstic i familiar, l’habitatge, la joventut i l’emancipació, la formació de parelles, els models de convivència i els usos lingüístics.
La Fundació Jaume Bofillha celebrat recentment els 10 anys del Panel de Desigualtats (PaD) a Catalunya, un projecte singular i pioner, ja que es tracta de la primera enquesta longitudinal per a l’estudi de l’estructura social a Catalunya, duta a terme cada any entre el 2001 i el 2012. La recollida de dades de les mateixes persones en diferents moments del tempos permet investigar sobre les trajectòries de les persones i sobre els efectes dels canvis que es produeixen en les seves vides: com els joves passen de l’escola al treball? Quines trajectòries laborals estan marcades per l’estabilitat i quines per la temporalitat? Qui puja i qui baixa de classe social? Qui entra, qui surt i que es queda en la pobresa?
La possibilitat de formular preguntes noves és una condició indispensable per poder aportar respostes noves. Per això el PaD ha permès generar coneixement inèdit en els seus àmbits d’estudi, que s’ha difós en abundants i diverses publicacions, seminaris i jornades i també amb l’exposició “Com som els Catalans: Dades per comprendre la Societat Catalana Actual”.