dilluns, 12 de març del 2012

EXPOSICIÓ: MARÍA MOLINER, DONA, BIBLIOTECARIA I MONT-ROGENCA D'ADOPCIÓ.


Divendres dia 9 de març vam inaugurar l'exposició dedicada a María Moliner. Un petit homenatge a una dona que talment com una formigueta, va fer, encara a hores d'ara, el diccionari més important de llengua castellana. El DUE (Diccionario de Uso del Español).


L'exposició consta de 5 panells. Dos estan dedicats a la seva biografia, un a l'obra, un a la seva relació amb Mont-roig i l'últim en la seva vessant com a dona.



També hi ha una petita mostra on podem trobar les dues edicions del diccionari. La primera i la segona i observar les diferències que tanta polèmica han tingut. Una vitrina on es pot veure un exemplar dedicat amb la seva lletra i una col.lecció de segells que molt amablement ens han deixat la família. Dos llibres que parlen de la seva vida i uns articles de la revista local Ressò escrits per Miquel Martí i Rom que va ser qui va fer la conferència que va tenir lloc després de la inauguració.


Per completar l'exposició hi ha un parell de vídeos amb entrevistes a l'autora i comentaris de persones que van relacionar-s'hi.

Creiem que la mostra pot ser interessant, per conèixer la vida d'una dona que va compartir gran part del seu temps a la nostra vila, escrivint, sota l'eucaliptus del seu mas, el diccionari més complet de l'ús de l'espanyol.

Podeu visitar la mostra fins al 5 d'abril. Després serà exposada a la Biblioteca de Miami platja del 16 d'abril fins al 5 de maig.